Guestbook

 

Displaying 141-150 of 167 results.
Bart, Muriel, Jana en Yenthe Princen       August 30, 2011
2 - 9 juli 2011

Op zoek naar een leuk adresje op Lefkas of in de buurt, kwamen wij via wat "googlen" op de site van 5alonia.
Dat zag er veelbelovend uit.
Al van het eerste contact via mail leek het er heel gemoedelijk aan toe te gaan.
Hier aangekomen overtrof het onze verwachtingen.
Een fantastische ontvangst, een prima appartement met een prachtig uitzicht, dus alles voor een schitterend verblijf en dat werd het ook!!!
De service is prima, het ontbijt lekker, de tips voor uitstapjes zeer goed, de omgeving is prachtig. Weg van het massatoerisme, maar toch vlakbij alles wat je nodig hebt.
De workshop "Grieks koken" was een schot in de roos; gezellig en vooral heel lekker.

Kort gezegd; de Belgen hebben volop genoten van de "Hollandse gastvrijheid"in het mooie Griekenland.

Frans en Ronne, bedankt, wij komen zeker nog eens terug en geven jullie adres in Belgie verder door!

Bart, Murielle, Yana en Yenthe
Eric Vollebregt       August 27, 2011
Een lang gekoesterde wens ging deze zomer in vervulling: met de eigen auto op vakantie naar Griekenland!

Eerst de boot geboekt (Venetië - Igoumenitsa) en daarna een rondrit gepland, dat alles via internet. Wij wilden beginnen met een paar dagen rust en niet te ver rijden.
Met die criteria kwamen wij vanzelf hier bij pende alonia uit. Het boeken ging voorspoedig en was meteen vertrouwd, dat werd bevestigd bij aankomst.
Een heerlijke, rustig plek met een fantastisch uitzicht en een verzorging waar menig Griekse verhuurder nog veel van kan leren!
Uiteindelijk waren onze vier dagen hier prima om onze eerste rust te pakken maar veel te kort om de omgeving goed te verkennen. Hetgeen ons noopt bij een volgende gelegenheid hier zeker weer een aantal dagen te plannen!
Naast de prima accommodatie en de dito zorgen is ook het restaurant aan het Rouga strand ons zeer goed bevallen. Dat is nou precies waarom wij van Griekenland houden!

Ronne & Frans: Bedankt en tot een volgende keer!

Eric, Mariska, Marliese & Dennis
Joop en Tonny       June 21, 2011
Twee weken hebben wij bij jullie gelogeerd in het bovenste appartement met een werkelijk fantastisch uitzicht op zee.
Het appartement is ruim en luxe ingericht.
Uiteraard hebben wij genoten van het heerlijke weer bij het fantastische zwembad, en zeker niet te vergeten van de ongelooflijke gastvrijheid aan de bar.
's-Avonds konden we genieten van een spectaculaire zonsondergang. De omgeving is heel groen en heeft prachtige bloemen en struiken.

De fraaie watervallen ten zuiden van Paliampela hadden wij zonder Frans en Ronne waarschijnlijk nooit gevonden.

Bij diverse restaurantjes in de omgeving hebben we heerlijk gegeten tegen betaalbare prijzen.
Natuurlijk zijn we in het leuke stadje Vonitsa met het hoog gelegen kasteel geweest.
Een niet al te lang uitstapje in de directe omgeving, met tussenstop in Monastiraki, was niettemin zeer de moeite waard. Maar we hebben ook langere tochtjes gemaakt.

De saaie weg van Vonitsa naar Palairos was een noodzakelijke investering voor een verder zeer geslaagde dag. Vanaf de kustweg tussen Palairos en Mytikas kwam geen einde aan de adembenemende uitzichten op zee. De rit vanaf Mytikas door de bergen via Katouna weer terug naar de Golf van Amvrakikos, bleek een juiste beslissing.
In één woord geweldig!

Een bezoek aan het eiland Lefkada mocht niet beperkt blijven tot de lokale winkeliers en de boulevard van de stad Lefkada zelf.
Daar moest dus een rondje over het hele eiland op volgen. Het Zuid-Westelijk gelegen Porto Katsiki, met onderaan de cliff een schitterend strandje, was het letterlijke hoogtepunt van de dag.

Tijdens onze tochtjes hebben we prachtige foto's gemaakt.
De foto's gemaakt bij 5 alonia zelf zijn ook heel geslaagd.
Wij bedanken Frans en Ronne voor de gezellige tijd en wij zullen een ieder dit appartementencomplex aanbevelen.
Chris, Margaret and Theano       June 18, 2011
Ronne + Frans,

Thank you very much for providing an excellent Bed + Breakfast option, which made our stay in Paliambela/Rouga that much more beautifull!!!!!

The views are spectacular, the accommodations very nice and all the people at your B+B exemplify a true world without borders.
Like John Lennon said.....Imagine.....and at 5Alonia your imagination can run wild.

Thanks again!!!

Chris, Margaret and Theano
Ginclas       June 6, 2011
Wij waren voor de zoveelste keer op 5alonia bij Ronne en Frans. En ook deze keer was weer grandioos. Helaas konden we maar 5 dagen blijven, want de baas riep ons weer. Wat is het toch een geweldige plek om te verblijven. Prima ruim appartement, heerlijk zwembad, uitgebreid ontbijt en, heel belangrijk, een gezellige sfeer.
Op naar de volgende keer!!
email Thomas en Wil Lof en Jan en Wipe de Vos       May 31, 2011
Hallo Frans en Ronne wij zijn weer in Nl. Ook in jullie gastenboek op deze site willen wij graag een bericht plaatsen.
We beginnen deze bijdrage dan ook met een beschrijving van de entree tot “Krevatie ke prowieno” (zie voor de vertaling “Wat & Hoe Grieks”, samengesteld door Van Dale Lexicografie.

De routebeschrijving naar Pendalonia liegt er niet om.
“Na het verlaten van de luchthaven Aktio rijdt u richting Vonitsa, en vandaar neemt u de weg naar het in het oosten gelegen Palembang. Passeer deze plaats totdat u bij het oliestraalstation komt en ga honderd meter verderop linksaf. Op uw tocht zult u twee blauwe wapenschilden zien, die u de weg naar het kastro wijzen. Na een wel geplaveide oprijlaan (Naaldhak Mabel zou er een moord voor doen) te hebben opgereden, komt u aan bij Kastro Pendalonia.
Een welkomstcomité, gevormd door in stemmig grijs en zwart geklede hoezen en een pond (waarover later meer), kondigt uw knerpende komst aan. Kierieje Francois en kierieja Petronella, openen – nadat u hebt gescheld - met een gastvrij gebaar de smeedijzeren hekken. Vervolgens nodigen zij u uit, een proeve van bekwaamheid af te leggen. U mag uw karos achterwaarts de helling af naar de binnenplaats verplaatsen.
Na het schudden van handen, het wisselen van beleefdheden, volgt – zoals te doen gebruikelijk - de bezichtiging van logement en opstallen. Een fijne verrassing, on-Grieks mooi, compleet, schoon en van alle gemakken voorzien, een heus Desjoyaux-zwembad verwarmd op zonne-energie (“net als thuis”) en een uitnodigende bar. Ouzo zou een mens nog meer durven wensen?
Tijdens het kennismakinggesprek onder genot van een roseetje, een hoezootje, een mythosje en een frisje tonen de hoezen en de pond in een “elysian scene” hun kunsten. Wij leren hoe beide diersoorten – van oorsprong respectievelijk poes en hond – paradijselijk samenwonen en beiderlei gewoonten aannemen. In Nederland heb je daar integratiecursussen voor nodig, maar in Griekenland gaat dat kennelijk van nature.

Ach wat valt er verder nog te vertellen? Wat te denken van het heerlijke Hollandse ontbijt met brood en beschuit, grote plakken kaas, twee soorten vlees en twee keuzes marmelade, thee of koffie; de overdadige tweedaagse barbecue, gevolgd door een workshop “Grieks koken” (met als kenmerk volledig vrije keuze in de gerechten voor de deelnemers, maar de Griekse kok Nikki-Ochi houdt zich aan het basisrecept “Liever koekjes worden niet gebakken”).

En waar tref je een “Krevatie ke prowieno”, waar de gastheer elke week Abraham ziet en dat spontaan met zijn gasten en buren viert?

Wij voelen ons hier welkom, en hopen nog menigmaal terug te komen.
Thomas en Wil Lof, Jan en Wiep de Vos
email Frans en Theresia       May 16, 2011
Fantastische plek als je op zoek bent naar: gastvrijheid, prima accommodatie van alle gemakken voorzien, zwembad naast de deur en een landelijke omgeving. Met een auto zijn via de zeer rustige wegen prachtige tochten te maken. Ronne en Frans zijn echte vraagbaken voor dagtochtjes naar onontdekte plekken.
Naast de overnachtingen plus ontbijt, worden er regelmatig barbeques en workshops Grieks koken verzorgd voor wie wil.
email Hans en Ineke       September 21, 2010
Een heerlijke week gehad.
Mooie appartementen in een werkelijk prachtige omgeving.
Lekker tot rust gekomen.
We komen zeker nog eens terug.
Ronne en Frans bedankt, jullie waren geweldig!
email Edith en Harry       September 4, 2010
Op onze een-na-laatste vakantiedag, onderweg weg naar huis-vliegveld, zagen we toevallig de bordjes 'bed and breakfast'. Waren eigenlijk op zoek naar een simpele overnachtingsplek maar kwamen terecht bij een schitterende villa met zwembad. Met de buitengewoon gastvrije Ronne en Frans 's-middags enorm gezellig zitten keuvelen, nog even terug naar de baai (5 minuten rijden) voor de Griekse taverna en daarna weer met Ronne en Frans tot in de late uurtjes geborreld. Prachtig appartement en wat een mooi uitzicht! Ook genoten van megalekker uitgebreid ontbijt en daarna binnen een half uur gereden naar Preveza airport. Als je op zoek bent naar een rust, comfort én gezelligheid dan is "5alonia" absoluut een aanrader.
Gerda van Staaden       August 25, 2010
Na lang zoeken had ik een leuk appartementje gevonden in Griekenland. Gezellig, kleinschalig, en met een heerlijk zwembad. De eigenaren zijn leuke mensen waar je alle kanten mee uit kan. Ik ben in mei van dit jaar 12 dagen geweest, en dat is me zo goed bevallen dat ik in september er weer 12 dagen naar toe ga.
Gerda van Staaden